מחוברים לחיים פיתוח מיומנויות דיאלוג ותקשורת
מחוברים לחיים פיתוח מיומנויות דיאלוג ותקשורת הוא ארגז כלים מגוון, יצירתי ומפתיע שמטרתו לפתח מודעות, לפתח מיומנויות תקשורת ולהבנות תהליך התפתחות אימוני יחודי ואפקטיבי.
מחוברים לחיים פיתוח מיומנויות דיאלוג ותקשורת כוללת:
123 קלפים מאוירים + מילה, בחלוקה ל – שש קטגוריות שונות: מחשבה, רגש, רצון, ביטוי, עשייה ומחברים. בנוסף הערכה כוללת ספר הדרכה מפורט הכולל פירוש לכל קלף וקלף, טכניקות ורעיונות לעבודה פרטנית, טכניקות והצעות לפעילות קבוצתית ושאלות מנחות מעוררות חשיבה ומכוונות לדיוק.
ייחודיות ערכת הקלפים מחוברים לחיים היא החלוקה לשישה שלבים המובילים שלב אחרי שלב לתהליך אימוני מובנה ולפיתוח מיומנויות דיאלוג ותקשורת. השלבים כוללים בין היתר התפתחות של תהליך מודעותי משמעותי, הגעה לתובנות באמצעות תהליכים חוויתיים, שיפור יכולת התקשורת והביטוי ולשינוי ופריצת דרך משמעותית בחיים.
הערכה בעלת 'תו תוכן' ממכון אדלר
ערכת הקלפים מחוברים לחיים פיתוח מיומנויות דיאלוג ותקשורת פותחה ע״י אילנית נויימן. קלפים נוספים לפיתוח מיומנויות תקשורת.
פיתוח מיומנויות דיאלוג ותקשורת אצל ילדים
ילדים צעירים תלויים במידה רבה במבוגרים סביבם. עיקר יחסיהם עם הסובבים אותם הם יחסים היררכיים מוגדרים מראש, כמו אלה הנהוגים בקשר שלהם עם ההורים, האחים הגדולים או המורה שלהם. מקומה של קבוצת השווים בבית הספר יחודי משום שהיחסים בה אינם מאופיינים ביחסים היררכיים, אלא הם יחסים שוויוניים של הילדים עם בני גילם ומספקים להם הזדמנויות חשובות להתנסויות בשיתוף פעולה. בהתנסויות השונות עם חברת השווים אין מבוגר מתווך. לכן, מהילד הצעיר נדרש להתייחס גם לנקודת המבט של האחר, לנסות להבין את האחר, ובו-בזמן גם להבהיר את עצמו בדרך יעילה. מיומנויות חברתיות אלו מהוות בסיס לתפקוד החברתי בעתיד.
חוסר הצלחה בניהול יחסים עם ילדים אחרים בקבוצת השווים עלול להוביל למצב של בדידות. מצב זה מוגדר כהתנסות רגשית לא נעימה הנובעת ממודעות של היחיד לפער בין דפוסי היחסים החברתיים הקיימים לבין אלו הרצויים בעיניו. חשוב עוד לציין כי מחקרים מצאו קשר בין מידת הקבלה על ידי קבוצת השווים בגיל הגן לבין הסתגלות בבית הספר בהמשך.
עוד נמצא כי ילדים יכולים ללמוד להשתמש בדרכים יעילות יותר לפתרון מצבי קונפליקט, ולהרחיב את מגוון דפוסי ההתנהגות החברתית שבאמתחתם (Browning, Davis & Resta, 2000). קונפליקטים בגיל הצעיר עשויים להוות הזדמנות לאימון בוויסות עצמי ובאינטראקציה חברתית תקינה. זאת באמצעות נוכחות מבוגר המצייד את הילדים בטכניקות חיוביות של תקשורת, כמו: שיתוף פעולה, רגישות, מודעות עצמית, פתיחות וצמצום ההגנתיות. חשוב להקנות לילדים צעירים מיומנויות דיאלוג ותקשורת יעילים יותר וקלפים טיפוליים או משחקים טיפוליים הם דרך נפלאה ויצירתית לאפשר למידה מודעת מסוג זה.
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.