סיפור בקוביות תקשורת וחשיבה יצירתית
סיפור בקוביות תקשורת וחשיבה יצירתית משלב בין קוביות מאויירות למילים, משחק שמפעיל את הדמיון והופך מהר מאוד למשעשע במיוחד. על כל אחת מתשע הקוביות ישנם שישה סמלים שונים, בעזרתם מרכיבים המשתתפים סיפור מציאותי או דמיוני ומופרך מאחר וישנם מעל מאה אלף שילובים אפשריים של סמלים, כך גם כמות הסיפורים היא אינסופית, וכך אפשר לבלות יחדיו בעולם הדמיון המרתק של כל אחד מהמשתתפים.
מגוון אפשרויות לשחק במשחק סיפור בקוביות תקשורת וחשיבה יצירתית
יש לגלגל את הקוביות ולהציב אותן בשורה ארוכה ללא כל תכנון. עכשיו, על הילד המספר לספר סיפור על פי הסדר המקרי שנוצר. הסיפור עשוי להיות מעולמו הפנימי של הילד או מעולם של דמיון ופנטזיה שגם הוא… עולמו של הילד. לפני הטלת הקוביות בחרו נושא,רעיון וספרו את סיפור על פי הנושא שבחרתם, באורח פלא הקוביות ישתלבו בנושא הסיפור.
קובייה אקראית: המספר מקבל קובייה שנבחרה עבורו על ידי משתתף אחר ועליו ליצור או להמשיך סיפור במשפט קצר או בסיפור מפורט.
סיפור בקוביות תקשורת וחשיבה יצירתית לעוסקים במרחב החינוכי והטיפולי.
המשחק מתאים למטפלים בתחום קשב וריכוז ומסייע להגברת המיקוד, תרגול שליפה מן המוח וקשר עין יד. המשחק מתאים לפעילות מול ילד/תלמיד/מטופל או מול קבוצה במפרש גילאים רחב ביותר מילדים ועד בני גיל הזהב.
בניגוד למשחקים אחרים, המשחק תוכנן שלא כמשחק טיפוסי עם כללים מוסדרים, אלא כהשראה למטופלים/תלמידים ולכן יש אינספור דרכים לשחק עם המשחק. משחקים נוספים לכל המשפחה.
שלוש האפשרויות הבסיסיות לשחק במשחק
הילד מגלגל את הקוביות ומתבקש לספר סיפור חופשי מן התמונות שעלו. למי שמתקשה ניתן לסייע – למשל במתן משפט פתיחה. הילד מספר סיפור על נושא שבחר או שניתן לו, רק אז הוא מגלגל את הקוביות והתמונות שעולות מאתגרות את הנושא. משחק בו יוצרים סיפור משותף עם המחנך/המטפל או עם חברי קבוצה.
אנו יודעים לומר שתהליכי הסמלה מתרחש בחלק הימני של המוח בעוד שהביטוי המילולי מתפענח בחלק השמאלי של מוחנו. החיבור הזה של דימוי ומילה הופך את המשחק לייחודי בתוך ארגז הכלים החינוכי והטיפולי, מקדם אינטלגנציה רגשית, מרחיב גמישות קוגניטיבית ומציאת דרכי התמודדות חדשות. הסמלים שעל הקוביות מעוררים גירוי מנטלי ורגשי, מאפשר לגשר בין העולם הפנימי והחיצוני ומזמין להעלות חוויות, קונפליקטים ורגשות- באמצעות יצירת סיפור. בתהליכים אלה, אנחנו עדים למבנים פנימיים, הצפים ועולים בסיפור, אם במישרין ואם בעידוד והכוונת המטפל/ת. משחקים נוספים לקלינאיות תקשורת